Известие

Collapse
No announcement yet.

газов инжекцион на 3.2jts

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
    Че те на обикновен инжекцион няма кой да ги настройва като хората, ти ми говориш за директно впръскване - я спрете да четете в нета и отидете в представителството на някоя от тия марки в БГ и запитайте как и какво става да си умрете от смях
    Ясно е какво, ще настъпи неловко мълчание
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
      Американците карат на метанол щото там е прекалено либерално законодателството и повечето опасни неща са им напълно позволени.

Катализатора се прецаква от окислението, което е засилено при каране на газ в сравнение с бензин, както и от по-високата температура на изгорелите газове (тук Бобо моля да ме поправи ако бъркам).
      В БГ фирмите за ауспуси не случайно не ти дават гаранция за гърнетата когато колата е на газ.
      Но темата е за JTS а не бензин срещу газ.
      Както казаха поне няколко човека дори да ти я сложат в чужбина такава уредба , няма кой да ти я настройва тук. И това важи за 2.0JTS, 1.9JTS, 2.2JTS , 3.2JTS.
      ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
        В БГ фирмите за ауспуси не случайно не ти дават гаранция за гърнетата когато колата е на газ.
        Но темата е за JTS а не бензин срещу газ.
        Както казаха поне няколко човека дори да ти я сложат в чужбина такава уредба , няма кой да ти я настройва тук. И това важи за 2.0JTS, 1.9JTS, 2.2JTS , 3.2JTS.
        А бе и аз знам че неможе ама то се напънало и се кара че виж било изгодно.
        Пък ако може мойта я давам за експериментация а.
        AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Това че ти мислиш така явно е голяма грешка

Защо глупаците от мерцедес и другите марки тогава монтират специални охлаждащи помпи на катализаторите си Пак повтарям неспасяем си физика + химия = уикипедия - е да ама не е баш така
          главната задача на катализатора е да оксидира СО до СО2 както и неизгорелите НС до СО2 и вода.
          ти ми даваш пример с охлаждане, обаче мога да ти дам и примери с подгряване на катализатора.
          един автомобил няма ли 5-6 ламбда сонди, още толкова кулери и едиколкоси мегабайта памет в еку-то, не е съвременен. това е тренда сега, а всъщност с колко % се е качила ефективността на един бензинов двигател с най-простия карбуратор сравнен със сегашните ... 2-3 ?
          точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            главната задача на катализатора е да оксидира СО до СО2 както и неизгорелите НС до СО2 и вода.
            ти ми даваш пример с охлаждане, обаче мога да ти дам и примери с подгряване на катализатора.
            един автомобил няма ли 5-6 ламбда сонди, още толкова кулери и едиколкоси мегабайта памет в еку-то, не е съвременен. това е тренда сега, а всъщност с колко % се е качила ефективността на един бензинов двигател с най-простия карбуратор сравнен със сегашните ... 2-3 ?
            Хората подгряват докато колата е студена а охлаждат защото катализатора над определени температури спира да работи и почва да се руши! Тва не го пиша на теб знам че ти си в друго измерение а за другите

Всъщност ефективността на един мотор се смята доста сложно но ще ти отговоря простичко - Една жигула (или фиат) с карбуратор която е 60 коня примерно е харчила 8 на сто примерно и е имала в нея само радио като консуматор - В момента има коли с директно впръскване които харчат същото количество гориво и имат мощност от порядъка на 200-300коня, вътре в автомобила освен че всичко е автоматизирано климатизирано и прави масаж чрез седалките дори следи за влажността и вредните газове в купето - та сега ти ми кажи колко се е вдигнала ефективността при положение че жигуловия мотор неможе дори да захрани всички консуматори в съвременна кола камо ли да помести 2тона кола със ниво на сигурност - че да премаже 10 жигули и от вътре хората да излязат засмяни
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

имам въпрос към теб. от какво се топи катализатор
              - при високо количество неизгорели хидрокарбони и СО ,които се оксидират в него отделяйки топлина и температури над 900 градуса
              или
              -от температурата на изгорелите газове
              къде температурата е по-висока - преди или след катализатора?
              точка

Comment

т.е. изводът от темата е следния:

1. да, възжможно е да се сложи на JTS

2. но е много неикономично поради щетите, които ще нанесе по генерация, катализатор и прочее

3. умно е да се сложи газ, когато това ще ти направи икономия над 30%, без значение, колата дали е с 3 или с 10 цилиндъра и двигателя "поддава" на газифициране (в случая JTS не е удачен вариант)

4. на някои хора им е по-важно като ги видят на бензиностанцията кой какво ще каже за тях, а не дали си спестяват излишни пари

5. сигурно има и още някой извод.
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

имам въпрос към теб. от какво се топи катализатор
                  - при високо количество неизгорели хидрокарбони и СО ,които се оксидират в него отделяйки топлина и температури над 900 градуса
                  или
                  -от температурата на изгорелите газове
                  къде температурата е по-висока - преди или след катализатора?
                  Абе ти .... нали едното е пряко свързно с другото ... Няма да обеснявам оборих ти доводите 100 пъти, ти продължаваш да се опитваш избирателно да се насочваш на където ти е удобно и пак те оборвам и ти пак продължаваш

---------- Post added at 11:23 ---------- Previous post was at 11:22 ----------

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                  т.е. изводът от темата е следния:

1. да, възжможно е да се сложи на JTS

2. но е много неикономично поради щетите, които ще нанесе по генерация, катализатор и прочее

3. умно е да се сложи газ, когато това ще ти направи икономия над 30%, без значение, колата дали е с 3 или с 10 цилиндъра и двигателя "поддава" на газифициране (в случая JTS не е удачен вариант)

4. на някои хора им е по-важно като ги видят на бензиностанцията кой какво ще каже за тях, а не дали си спестяват излишни пари

5. сигурно има и още някой извод.
                  Само дето първа точка трябва да бъде:

1. да, теоретично възжможно е да се сложи на JTS
                  sigpic
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

няма са борим, само си говорим
                    дайте сега да си направим една група "имам пълначка за газ на бронята и ни мъй срам"
                    точка

Comment

няма са борим, само си говорим
                      дайте сега да си направим една група "имам пълначка за газ на бронята и ни мъй срам"
                      Гъзарите съм чувал му викат "срамна дупка"
                      sigpic

Comment

Гъзарите съм чувал му викат "срамна дупка"
                        @колев Защо трябва да се срамува човек? Решил, газирал се е! Всеки сам си избира и само смачканите умствено хора ги боли за мнението на бънч ъф лузърс
                        Ха ха ха ха е тва вече изкърти.
                        Last edited by _power_; d.m.y г., 14:30.

Comment

аааа незнам, моята е в небоядисаната част на бронята и на тъмно не се вижда
                          тука едно кафе е лефипедесе , така че с всеки литър газ съм напред
                          точка

Comment

Мале, заформила се е любимата ми темичка...
                            На Алфа с 3.2 мотор и бутам газ още в автокъщата преди да съм я подкарал, да не съм мазохист да я карам на бензин ...

п.с Само ще замоля дизелджиите с икономичните возила да не дават излишни мнения, че вече целия град мирише на пържена цаца и картофки щот са баровци.
                            Last edited by Доко; d.m.y г., 15:35.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                              Мале, заформила се е любимата ми темичка...
                              На Алфа с 3.2 мотор и бутам газ още в автокъщата преди да съм я подкарал, да не съм мазохист да я карам на бензин ...

п.с Само ще замоля дизелджиите с икономичните возила да не дават излишни мнения, че вече целия град мирише на пържена цаца и картофки щот са баровци.
                              Е с това мнение вече, че ще е добре да се запечата темата

2.4JTDm

Comment

Колега нищо лично ама щом търсиш за 3.2 мотор газ значи още ти "миришат чорапите" за 159 3,2 карай 145 и нямаш грижи или си купи дизел и ходи събирай изгоряло олио.Ако това беше кола за газ щеше от завода да се предлага! Отнася се за колегата пуснал темата!
                                Last edited by gostenka; d.m.y г., 16:30.

Comment

Working...
                                X